В Япония в град Киото има една таксиметрова фирма – Yasaka (на японски значи „щастлив“). Логото на фирмата е трилистна детелина.

Колите изглеждат ето така:

Обаче, от 1400 коли общо, само 4 имат четири-листна детелина.

С тях е свързана една история. В един дъждовен ден един клиент повикал кола на Yasaka. Като видял колата, върху логото – трилистна детелина, имало е една огромна капка дъжд, която изглеждала точно като още едно листо. Клиента го е показал на водача. И от тогава фирмата е решила да направи само 4 коли с четирилистна детелина – за късмет.

Колите с четирилистните детелини се карат на смяна, и никой шофьор не знае предварително кога ще му се падне такава кола.

Същото важи и за клиентите – няма възможност изрично да се поръча такси с четирилистна детелина.

Съответно, ако ти се падне такава кола – се смяташ за късметлия. Всички клиенти на 4-листни коли получават специални сертификати за „късметлийство“ заедно с една късметлийска лепенка.

Готина идея, а?

На бас се хващам, че в Киото има адски много хора, които специално дебнат и поръчват таксита от тази фирма само и само да си пробват късмета. А и каква мълва само се разпространява.

А Вие с какво зарибявате Вашите клиенти?


Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011-2012 "Дукат Консулт" ЕООД, vip@bizblog.bg Създаване и развитие на свой бизнес - Привличане на клиенти и Увеличаване на продажби
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Google PlusVisit Us On Linkedin