Продължавам с впечатленията ми от морето. Както споменах в предишата ми статия „Туристическия бизнес в България – „Дай парите или бегай от тук“ – „...отделна тема е отношението към руснаците. Които са купили огромно количество апартаменти и прекарват в Слънчев бряг цялото лято. И представляват една много добра и платежоспособна клиентска група. Но почти на никой май не му пука.

Е, днес ще Ви разкажа малко за тези на които им пука.

Забелязах че има няколко магазина изцяло ориентиране към руски туристи – с табели на магазина, реклами по витрините изцяло на руски -видях магзин за руски книги, магазин за завеси с табела „Занавески“ и още няколко подобни.

Естествено има и доста реклами на недвижими имоти. Има няколко забавни оферти, като например ето тези:

Не знам какво му е специалното да се обадиш на собственика, но може пък и да сработи за някой.


А тук си е баш оферта – подарък нова кола за покупка на апартамент.

А от печатната реклама, която много активно раздаваха на всички, забелязах само един пример пригоден за руски туристи – списание „Мебель“ на мебели Явор. За разлика от листовките за аквапарковете, за които ще Ви разкажа в следваща статия.

Доста добре направено, със статии за небели, зачеркнати цени, промоции, акции и т.н.

Сега, има и няколко грешки, както граматически така и логически, но пък от друга страна никога не греши този който не прави нищо. Моят съвет в такива случаи е крайния вариант да се дава на native speaker, който ще лесно ще забележи тези очевидни грешки.

Едно такова списание със сигурност ще бъде прочетено от руски туристи и ще се радва на повече внимание от перфектното безгрешното но никога не издадено друго списание :)


Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011-2012 "Дукат Консулт" ЕООД, vip@bizblog.bg Създаване и развитие на свой бизнес - Привличане на клиенти и Увеличаване на продажби
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Google PlusVisit Us On Linkedin