Искам да споделя с Вас няколко страхотни идеи за това как да използвате на пръв поглед очевидни неща за да можете да извлечете полза за Вашият бизнес и за Вашите клиенти.

Днес ще говорим за цветове. Вие знаете ли как да най-добре да ги комбинирате?

Аз се признавам без бой – хич не ме бива в тази област. И затова с особен интерес чета инструкции и идеи като следните:

За бои и латекс:

За комбинация на вратовръзка и риза:

За комбинация на сако с панталон:

Според мен много хора не знаят за кръга на Йоханес Итън и за това как най-подходящо да комбинират цветове както в интериора така и в гардероба си.

За всички бизнеси които продават дрехи или бои – това е добра възможност:

  • Да помогнете на Вашите клиенти да направят правилен избор
  • Да се покачите Вашето ниво на експертност
  • Идеи за периодични докосвания до Вашите клиенти
  • Надхвърляне на очаквания – в случай че дадете една такава мини-инструкция на Вашите клиенти за в последващи покупки.

Вие използвате ли тази информация във Вашият бизнес?


One Response to “Цветове – какво знаят Вашите клиенти ?”

  1. Аз също нямам усет за съчетанието на цветовете. Убеден съм в силата на тяхното добро съчетание за много свери в бизнеса и продажбите от интериори на магазини, опаковки, надписи, лого на фирми, реклами и разбира се дизайна на интернет магазините. Сигурно могат да се изброят още възможности но и това е достатъчно. Иска ми се да науча повече за съчетанието на различните цветове. Как се избира цвят за фон? Има ли значение от сферата на бизнеса или към каква група хора сме предназначили продаваните продукти? След това – поддържащите цветове – как се избират?
    До колкото знам има разлика от това какво харесват жените и мъжете. Четох статия в нета ( не я помня къде е ) със анкета – две картини и да си изберем коя най-ни харесва. После се указа, че по тези картини се разделяме на мъже и жени т.е. едната картина се харесваше от 70-75% само от жени а другата обратно 70-75% само от мъже. Беше обяснено и защо е така но вече нямам спомен. Бих се радвал и на информация по тази тема.

Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011-2012 "Дукат Консулт" ЕООД, vip@bizblog.bg Създаване и развитие на свой бизнес - Привличане на клиенти и Увеличаване на продажби
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Google PlusVisit Us On Linkedin